El dietari de Jaume Ramon Vila, una obra fragmentada


Resum


Resum: L’estudi d’una obra a partir d’un trasllat comporta un risc, que es veu incrementat en trobar-nos davant una còpia alterada per la mà del copista. En el cas del Dietari de Jaume Ramon Vila, que es conserva a través d’una còpia parcial duta a terme a partir d’una còpia anterior, és imprescindible una tasca d’anàlisi de l’estructura, per tal de tractar d’esclarir en quina mesura ens ha arribat l’obra així com va ser pensada pel seu autor, i quines modificacions ha sofert el text en general i els seus continguts en particular. En aquest article aportem, per tant, el primer estudi que acosta els investigadors a conèixer el Dietari autògraf de mossèn Vila a través d’una intensa tasca de reorganització i recuperació de noticies.

Paraules clau: Dietarística, Jaume Ramon Vila, Memòria personal, Còpies

 

Abstract: The study of a work from a copy carries a risk that is increased if we work with a altered copy by the copyist. In the case of Jaume Ramon Vila’ Diary, preserved from a partial copy, carried out from a previous copy, we must analyzing the structure, in order to try to clarify how far we have received the work as it was intended by its author, and what changes it has undergone in the text and content. In this article we provide the first study that approaches the researchers know the Diary of Jaume Ramon Vila through an intense activity of reorganization and recovery of news.

Keywords: Diaries, Jaume Ramon Vila, First person writtings, Copies


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons