Vides exemplars. Terciàries carmelitanes a El Carmelo Esmaltado de Roque Alberto Faci (1743)


Resum


Resum: Carmelo Esmaltado con tantas brillantes estrelles, cuantas flores terceras, fecundas de frutos de virtud y religión, cultivó y fijo en el cielo de la Santa Iglesia la venerable Orden Tercera de Nuestra Señora del Carmen, és el títol de l’obra que el carmelita aragonès Roque Alberto Faci (1684-1744) va publicar el 1743. El llibre és un tractat per als membres de la tercera ordre del Carmel en què trobem diverses biografies de terciàries carmelites. El que pretendrem a partir de l’anàlisi de la obra i les biografies, és fixar el paper de les terciàries al món carmelita. Per això, analitzarem l’objectiu de l’autor tenint en compte la religiositat i espiritualitat del segle XVIII i la projecció de la Il·lustració.

Paraules clau: Carmel, Dones, Religiositat, Seglar, Terciaris

Abstract: Carmelo Esmaltado con tantas brillantes estrelles, cuantas flores terceras, fecundas de frutos de virtud y religión, cultivó y fijo en el cielo de la Santa Iglesia la venerable Orden Tercera de Nuestra Señora del Carmen, is the title of the book wrote by the aragonian carmelite Roque Alberto Faci (1684-1744) published in 1743. The issue is a treaty for the members of the Third Order of Carmel where we can find several biographies of the carmelites woman of third order. What we pretend by analyzing their work and biography is to set the role of the woman of the third order in the world Carmel. For that, we aimed copyright considering religiosity and spirituality of the eighteenth century and the projection of the Enlightenment.

 

Keywords: Carmel, Woman, Religiosity, Secular, Tertiary


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons