A Nest for the Soul: The Trope of Solitude in Three Early Modern Discalced Carmelite Nun-Poets


Resum


Abstract: For early modern Discalced Carmelite nun-poets, solitude remains tied to the paradoxical equation of life to death and death to life so famously parsed by St. Teresa. This essay examines poems by María de San Alberto (1568-1640), Ana de la Trinidad (1577-1613), and Gregoria Francisca de Santa Teresa (1653-1736) exploring the possibilities of creating and maintaining solitude while embarked on a quest for mystical union. Outstanding practitioners of the Teresian poetic tradition, the Founding Mother’s religious and literary example allowed them the freedom to communicate with their religious sisters and subsequent readers, and thereby establish religious community through writing.

 

Keywords: Discalced Carmelite, mystical, nun-poet, poetry, solitude, St. Teresa

 

 

Resum: Per a les monges poeteses carmelites descalces de la primera edat moderna, la soledat segueix estant vinculada a l’equació paradoxal de la vida a la mort i la mort a la vida tan reconegudament tractada per santa Teresa. Aquest assaig examina poemes de María de San Alberto (1568-1640), Ana de la Trinidad (1577-1613), i Gregoria Francisca de Santa Teresa (1653-1736) que exploren les possibilitats de creació i manteniment de la solitud mentre es va embarcar en una recerca d’unió mística. Seguidores destacades de la tradició poètica teresiana, la literatura i la religiositat de la mare fundadora assoleix en elles la llibertat de comunicar-se amb les seues germanes de religió i els lectors posteriors, i amb això s’estableix una comunitat religiosa a través de l’escriptura permesos.

 

Paraules clau: Carmel Descalç, mística, monges poeteses, poesia, solitud, santa Teresa


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons