L’amor antiromàntic: exemples valencians de paròdies del Tenorio.


Resum


Resum: Resum: L’article comenta dos exemples valencians en català de les nombroses paròdies de Don Juan Tenorio de José Zorrilla que es van redactar durant el segle XIX. Especialment, se centra en les relacions que L’agüelo Pollastre, de Josep Bernat i Baldoví,  i Don Juan Treneta¸ de Vicent Peydró, mantenen amb la literatura popular i amb les idees romàntiques sobre l’amor i la condició femenina contingudes a l’obra mestra de Zorrilla.

Paraules clau: Romanticisme, literatura popular, paròdia, literatura valenciana, Bernat i Baldoví


Abstract: This article is a brief commentary on two Valencian examples –both written in Catalan-  of  the many parodies composed on José Zorilla’s Don Juan Tenorio  during the 19th century in Spain. It specially focuses on the relationship between Josep Bernat i Baldovi’s L’agüelo Pollastre and Vicent Peydró’s Don Juan Treneta and the Romantic notions  of Love and Womanhood included in Zorrilla’s masterpiece.

Keywords: Romanticism, popular literature, parody, Valencian literature, Bernat i Baldoví.

Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons