DOI: https://doi.org/10.7203/scripta.23.28848

Vides en els marges a la València del segle XV


Resum


Resum: Aquest article se centra en la descripció de l’altra mirada de la València del segle XV, la de la marginació social, que es podia manifestar pel fet d’exercir diversos oficis considerats com a immorals. En les pàgines següents s’ofereix una descripció de dos col·lectius femenins particularment tractats com a vils i menyspreables: el de les curanderes, fetilleres i bruixes, la força de les quals hom considerava que partia d’un origen demoníac, i el de les prostitutes, dedicades a cobrir un «mal menor» en la societat, però vistes com a indignes per la societat a causa de l’exercici pràctic del seu ofici. 


 


Paraules clau: marginació, curanderes, bruixes, bordell, repenedides, pecadrius


 


 


Abstract: This article focuses on the description of the other look of Valencia in the fifteenth century, that of social marginalisation, which could be manifested by the exercise of various immoral offices. The following pages describe two female groups, particularly treated as vile: those of healers, sorcerers, and witches, whose strength was considered to be of demonic origin, and prostitutes, dedicated to covering a «minor evil» in society, but viewed as indignant by society due to the practical exercise of their profession.


 


 


Keywords: marginalisation, healers, witches, brothels, repentants, sinners 


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons