DOI: https://doi.org/10.7203/scripta.21.26846

Per què un assaonador català afirmava a mitjans del segle XVII que era entès en «istorias?


Resum


Resum: A partir de l’afirmació que l’assaonador Miquel Parets fa en el seu diari d’autoconsiderar-se entès en «istòrias», s’exploren les causes i les vies de l’expandiment del coneixement del discurs històric en la societat catalana del Barroc. Es remarca que, respecte la centúria anterior, els canvis més rellevants es van produir en el terreny del consum i de la divulgació.

Paraules clau: Diaris personals, historiografia catalana, “Guerra dels Segadors”, cultura del Barroc.


Abstract: Based on the assertion that the seasoner Miquel Parets makes in his diary of self-consideration understood in «istòrias», the causes and ways of expanding the knowledge of historical discourse in the Catalan society of the Baroque are explored. It is noted that, with respect to the previous century, the most relevant changes occurred in the field of consumption and dissemination.

Keywords: Personal diaries, Catalan historiography, «Guerra dels Segadors», Baroque culture.


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons