DOI: https://doi.org/10.7203/scripta.21.26835

El Curial, un repte filològic i historicocultural


Resum


Resum: L’article és una crònica dels contactes personals d’Antoni Ferrando, entre el 1980 i el 2023, amb estudiosos de la llengua, la literatura i la cultura catalanes del segle XV i amb historiadors de l’edat mitjana per tal de promoure l’estudi de Curial e Güelfa i la seua difusió internacional.

Paraules clau: Curial e Güelfa, filologia catalana medieval, cultura medieval, romanística

Abstract: The article is a chronicle of Antoni Ferrando’s personal contacts, between 1980 and 2023, with scholars of the Catalan language, literature and culture of the 15th century and with historians of the Middle Ages in order to promote the study of Curial and Guelfa and its international diffusion.

Keywords: Curial and Guelfa, Medieval Catalan Philology, Medieval Culture, Romanistics


 


 


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons