DOI: https://doi.org/10.7203/scripta.21.26806

Aproximació a l’obra de mossén Vicent Manuel Branchat: Pesa chiqueta en un acte


Resum


Resum: L’objectiu d’aquest article és pensar la figura de Vicent Manuel Branchat, mossén i autor d’obres d’inicis del segle xix. Així, repassem els estudis previs que els investigadors i especialistes li han dedicat, tot just, partint de l’edició de la Pesa chiqueta en un acte, editada per Joan Fuster i publicada en La decadència al País Valencià. A més, pensem Branchat com a autor anterior a la Renaixença per tal de situar-lo dins la cruïlla entre el col·loqui i el sainet.

Paraules clau: Branchat, literatura del segle xix, teatre, misogínia, prerenaixença.


Abstract: The aim of this article is to think about the figure of Vicent Manuel Branchat, priest and author of the early 19th century works. Thus, we review the previous studies that researchers and specialists have devoted to it, starting from the edition of Pesa chiqueta en un acte, edited by Joan Fuster and published in La decadència al País Valencià. In addition, we think of Branchat as a pre-Renaissance author in order to place him at the crossroads between the col·loqui and the sainet.

Keywords: Branchat, 19th century literature, theatre, misogyny, pre-renaissance.


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons