DOI: https://doi.org/10.7203/scripta.21.26803

Escrits per obediència com a testimoni d’autories: les vides de Teresa de San Bruno (1655-1722) i Gertrudis María de la Santísima Trinidad (1660-1736)


Resum


Resum: L’article és una aproximació al treball de recerca de religioses amb fama de santedat, algunes amb perfil místic, i escriptores sota el mandat del confessor espiritual que es contextualitzen en el corrent de publicacions de vides de sants i repertoris hagiogràfics, de gran apogeu a l’edat moderna. Teresa de San Bruno (1655-1722) abadessa i fundadora, esdevé un exemple singular en tant que va ser una religiosa que participà en l’empresa dels escrits sota el mandat del confessor, però, com a observadora de la mare Gertrudis de la Santísima Trinidad (1660-1736).

Paraules clau: Teresa de San Bruno, Gertrudis María de la Santísima Trinidad, biografies de religioses, escriptura per mandat, edat moderna.

Abstract: This paper is an approach to the research work of religious women with a reputation for sanctity, nuns with a mystical profile, and writers in obedience of the spiritual confessor who are framed within the stream of publications of saints’ lives and hagiographic repertoires, of great apogee in the Early modern age. Teresa de San Bruno (1655-1722) abbess, monastery founder and biographer by obedience becomes an example of a religious who participated in the enterprise of the writings under the mandate of the confessor, but as an observer of Gertrudis María de la Santísima Trinidad (1660-1736).

Keywords: Teresa de San Bruno; Gertrudis María de la Santísima Trinidad; biographies of nuns; writings in obedience; early modern period.


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons