DOI: https://doi.org/10.7203/scripta.21.26802

Jaume I al segle XVIII: entre el teatre popular i l’erudició


Resum



Resum: Aquest article tracta de mostrar com el record de la figura del rei Jaume I es va mantenir, al segle XVIII, especialment en dos àmbits: l’erudició històrica –que s’arrossegava des del segle anterior– i la presència del personatge del rei i d’alguns fragments de la seua vida, representats en algunes obres de teatre.

Paraules clau: Jaume I, segle XVIII, erudició, teatre.



Abstract: This article tries to show how the memory of the figure of King Jaime I was maintained, in the 18th century, especially in two areas: historical scholarship –which had been dragging on since the previous century– and the presence of the character of the king and some fragments of his life, represented in some plays.

Keywords: James I of Aragon, 18th century, erudition, theater.


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons