DOI: https://doi.org/10.7203/scripta.21.26798

L’abús sobre els marginats: un clergue sodomita i uns infants malalts


Resum


Resum: L’objecte d’estudi d’aquest treball girarà al voltant del delicte de sodomia comesa amb menors, a la València del segle XVIII. Concretament, en el cas recollit en el procés inquisitorial contra Vicent Sanchis Barrera, de malnom «Miracielos», clergue tonsurat que residia a la casa d’orfes de l’Hospital General de València, on treballava com a mestre de la doctrina cristiana. Vicent Sanchis fou acusat pel crim nefand de sodomia pel Tribunal de la Inquisició de València, el qual ordenà la seua detenció el dia 17 de desembre de 1746 i el condemnà el 5 de maig de 1747.

Paraules clau: Inquisició, sodomia, València, s. XVIII.

Abstract: The object of study of this work will revolve around the crime of sodomy committed with minors, in 18th century Valencia. Specifically, in the case included in the inquisitorial process against Vicent Sanchis Barrera, nicknamed “Miracielos”, a tonsured clergyman who resided in the orphanage of the General Hospital of Valencia, where he worked as a teacher of Christian doctrine. Vicent Sanchis was accused of the heinous crime of sodomy by the Inquisition Court of Valencia, which ordered his arrest on 17 December 1746 and condemned him on 5 May 1747.

Keywords: Inquisition, sodomy, València, 18th century.


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons