DOI: https://doi.org/10.7203/scripta.20.25847

Un informe de lectura de Jaume Riera i Sans sobre un procés medieval inquisitorial de l’any 1405, conservat a l’Arxiu Diocesà de Barcelona


Resum


Resum:  A la primavera de l’any 2014 vaig demanar a l’amic Jaume Riera i Sans, arxiver i historiador, si podia donar una ullada crítica a un procés inquisitorial de l’Arxiu Diocesà de Barcelona. Heus aqui el seu informe de lectura detallat, carregat de digressions i de sàvies consideracions. Donada la seva significació, tenia la convicció que, més aviat que tard, aquest text s’acabaria transcrivint, acompanyat d’un un bon estudi. Ell no va tenir temps de posar-s’hi.

Paraules clau: Jaume Riera i Sans, procés de l’Arxiu Diocesà de Barcelona, Bernat de Puig, any 1405, ms. núm 80.

Abstract: In the spring of 2014, I asked my friend Jaume Riera i Sans, archivist and historian, if he could take a critical look at an inquisitorial process from the Diocesan Archive of Barcelona. Here we offer his detailed reading report, full of digressions and wise considerations. Given the significance of the text, I was convinced that, sooner than later, this text would end up being transcribed, accompanied by a good study. He didn’t have the time to do it.

Keywords: Jaume Riera i Sans, process from the Diocesan Archive of Barcelona, Bernat de Puig, year 1405, manuscript number 80.


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons