DOI: https://doi.org/10.7203/scripta.19.24465

El Llibre de Meravelles i alguns aspectes relacionats amb la matière de Bretagne


Resum


Resum: En aquest article s’analitza la presència de la matière de Bretagne al Llibre de Meravelles de Ramon Llull, en particular es fa referència al concepte de meravella, a algunes similituds existents entre Perceval i Fèlix i a l`ús de l’al·legoria.

Paraules clau: Ramon Llull, matière de Bretagne, meravella, Perceval, Fèlix


Abstract: This article analyzes the presence of the matière de Bretagne in Ramon Llull’s Llibre de Meravelles, in particular it refers to the concept of wonder, to some similarities between Perceval and Felix and to the use of allegory.

Keywords: Ramon Llull, matière de Bretagne, wonder, Perceval, Fèlix


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons