DOI: https://doi.org/10.7203/scripta.19.24460

Un procés sobre alcavoteria a la Montcada del segle XVI


Resum


Resum: En aquesta investigació es fa una mirada cap a la prostitució i alcavoteria en la societat de la València del segle XVI. S’explora com va ser tractat per la societat d’aleshores aquest assumpte pertanyent a un grup marginal com les dones prostitutes. La doble moral davant aquest assumpte provoca contradicció en l’estigmatització de la conducta de les dones que exercien aquesta activitat. Per últim, es centra en el cas de na Marca i el seu marit Marco, habitants de Massarrojos, i processada per alcavoteria i d’altres delictes.

Paraules clau: alcavoteria, prostitució, segle XVI, marginalitat, procés criminal
    


Abstract: In this research, a look is made towards the prostitution and gossiper in the society of the sixteen century Valencia. It is explored how the subject was treated by society at the time by a marginal group such as women prostitutes. Double morale in this case, causes contradiction in the stigmatization of the behavior of women engaged in this activity. Finally, i focuses on the case of Maca and her husband, inhabitants of Massarrojos and prosecuted for alcavoteria and other crimes.


Keywords:  gossiper, prostitution, sixteen century, marginality, criminal process


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons