DOI: https://doi.org/10.7203/scripta.16.19227

Els bandos de Valènsia o la paraula de sen Vicent Ferrer (1855): el primer milacre de Vicent Boix


Resum


Resum: Un dels primers autors de milacres amb nom i cognoms coneguts, va ser el cronista de València, Vicent Boix i Ricarte (1813-1880). Aquella activitat seua va ser esporàdica, però és molt possible que el seu inici es puga situar el 1855, data del quart centenar de la canonització del sant. En aquella celebració, a més, Boix va ser l’encarregat d’elaborar el llibre commemoratiu i, d’aquell any és la publicació de la seua obreta Els bandos de Valènsia o la paraula de sen Vicent Ferrer, que analitzem en aquest article.

Paraules clau: Vicent Boix, milacres, treatre valencià, segle XIX



Abstract: One of the first authors of milacres with name and surname known, was the historian of Valencia, Vicent Boix i Ricarte (1813-1880). That activity was sporadic, but it is very possible that its beginning can be placed on 1855, date of the fourth centenary of the canonization of St. Vicente Ferrer. In that celebration, in addition, Boix was the one in charge to elaborate the commemorative book and of that year it is the publication of Els bandos de Valènsia o la paraula de sen Vicent Ferrer, that analyzes in this article.

Keywords: Vicent Boix, milacres, valencian theatre, 19th. century


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons