DOI: https://doi.org/10.7203/scripta.0.16363

L’espiritualitat de sant Vicent Ferrer en el context de la seua època


Resum


Resum: L’objectiu de l’article és situar l’espiritualitat de sant Vicent Ferrer en el context crític de la seua época, i mostrar com eaquell context condiciona la major part de les característiques de la seua espiritualitat, que té en la predicació de l’Evangeli el seu tret més característic i que aglutina tota la seua vida i la seua doctrina.

Paraules clau: espiritualitat tardomedieval,  sant Vicent Ferrer, context històric.



Abstract: The aim of this article is to analyze the spirituality of Saint Vicent Ferrer within the crisis context of his time, and to show how this context influenced most properties of his spirituality; particulary, as his most relevant characteristic, his evangelic preaching, which summarizes his life and doctrine.

Keywords: late medieval spirituality,  saint Vincent Ferrer, historical context.


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons