DOI: https://doi.org/10.7203/scripta.12.13329

La correspondència de les diputacions generals del principat de Catalunya i el regne de València com a font per a l’estudi de les identitats nacionals. Una aproximació (1460-1472)


Resum


L'article presenta la correspondència oficial de la Diputació del General del principat de Catalunya i de la Diputació del General del regne de València com a font per a l'estudi de les identitats nacionals en el marc de la Guerra Civil Catalana (1460-1472). Concretament, a través de les relacions epistolars, s'analitza el discurs identitari emprat pels diputats catalans i valencians al llarg del principals successos que es donaren durant el conflicte, amb especial atenció a la percepció identitària se'n desprén, no sols de les elits polítiques catalanes i valencianes sinó també de les del regne de Mallorca.


Text complet:

PDF

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.


 

Els textos publicats en aquesta revista estan -si no s'indica el contrari- sota una llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Pot copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que cite el seu autor i el nom d'aquesta publicació, SCRIPTA. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna / International Journal of Medieval & Modern Literature & Culture, no els utilitze per a fins comercials i no faça amb ells obra derivada. La llicència completa es pot consultar en Creative Commons