Ajuda Open Journal Systems

Administració del lloc

L'OJS és un sistema multirevista en què l'administrador/a és l'encarregat de configurar els paràmetres assignables als llocs web i també de crear les revistes que s'allotjaran en cadascun dels llocs. Els continguts d'aquests llocs web són totalment independents, tret dels comptes d'usuari/usuària, ja que un mateix usuari/usuària pot participar en l'elaboració de diverses revistes i tenir assignats diversos rols a la vegada. Malgrat això, un mateix usuari/usuària sempre tindrà la mateixa adreça electrònica i nom d'usuari/usuària per a totes les revistes.

Configuració del lloc

L'administrador/a del lloc web és també l'encarregat d'introduir la informació bàsica aplicable a totes les revistes allotjades en un mateix lloc. Aquesta informació inclou el títol i la descripció del lloc, i també les dades de contacte.

Redirecció a la revista. Aquesta opció s'utilitza per a redirigir totes les sol·licituds al lloc web d'una determinada revista. S'acostuma a utilitzar quan en un lloc web només hi ha allotjada una revista.

Revistes allotjades

L'OJS no té cap limitació a l'hora de generar llocs web individuals, per la qual cosa podeu crear i gestionar noves revistes sempre que ho vulgueu. Cada vegada que es crea una nova revista, el sistema li assigna un URL únic. Aquest URL es crea a partir del camí introduït per l'administrador/a del lloc web. Podeu amagar del lloc web les revistes que actualment es trobin en procés de creació i configuració i tornar-les a mostrar quan ja estiguin a punt per a activar-les.

Llengües

L'OJS és un sistema multilingüe. Això vol dir que les diverses revistes allotjades en un mateix lloc web poden mostrar la informació en llengües diferents. L'administrador/a del lloc web pot especificar la llengua predeterminada per al lloc i a continuació instal·lar configuracions regionals addicionals per tal que els usuaris/usuàries puguin seleccionar altres llengües.

A més, també podeu baixar paquets de llengua addicionals des del lloc web de l'Open Journal Systems. Aquests paquets addicionals són traduccions realitzades pels usuaris/usuàries que podeu instal·lar en un sistema OJS ja existent.

Fonts d'autenticació

Per defecte, l'OJS autentica els usuaris/usuàries amb la seva base de dades interna. A més, també podeu utilitzar altres mètodes d'autenticació com ara l'LDAP. A banda d'aquests mètodes, l'OJS disposa d'altres fonts d'autenticació implementades com a connectors. Consulteu la documentació inclosa amb aquests connectors si en necessiteu més detalls.