Ajuda Open Journal Systems

Ajuda de l'OJS

El document d'ajuda de l'Open Journal Systems (OJS) ha estat concebut per a ajudar els usuaris/usuàries en els processos de lectura, tramesa, edició i publicació d'articles en revistes d'àmbit acadèmic i d'interès general. Així mateix, aquest document és també un manual que descriu l'abast i el funcionament d'aquest programari de gestió de revistes. El document d'ajuda també proporciona consells per als editors/es pel que fa a les pràctiques més habituals durant el procés de publicació acadèmica. A més de consultar aquest document d'ajuda, els usuaris/usuàries també poden posar-se en contacte amb el tècnic/a de suport de la revista, les dades del qual es mostren a la secció «Contacte» de la pàgina «Sobre la revista».

L'OJS treballa amb una sèrie de rols o càrrecs designats per a cada funció i tasca necessàries durant el procés editorial (des de l'administrador/a de la revista, que és qui s'encarrega de gestionar-ne els paràmetres de configuració, fins a l'autor/a, que és qui fa la correcció de galerades), per la qual cosa els temes de l'ajuda s'estructuren segons aquests rols i les seves tasques assignades. Així, l'accés als documents queda determinat pel rol de cada usuari/usuària en el sistema, és a dir, que el seu contingut varia segons el rol assignat. Els usuaris/usuàries de l'OJS poden tenir assignat més d'un rol (per exemple, un revisor/a pot ser també autor/a, i un administrador/a de revista també pot ser editor/a). D'altra banda, el contingut de l'ajuda visualitzat per l'usuari/usuària és també contextual, és a dir, que varia segons la ubicació de l'OJS en què aquest estigui treballant. Així doncs, el rol i la ubicació són els factors que determinen els temes que es mostren a l'ajuda, tot i que també és possible navegar a partir d'aquests temes per a trobar-ne de relacionats i explorar qualsevol altre aspecte del sistema.

Cerca. A l'extrem superior dret de la pantalla d'ajuda es mostra un enllaç anomenat «Cerca». L'usuari/usuària només ha d'introduir una paraula clau per a obtenir una llista de tots els temes d'ajuda relacionats. Aquesta llista també inclou una descripció breu de cada element i un enllaç que permet accedir-hi.

Taula de continguts. En fer clic en aquest enllaç es mostra la taula de continguts de l'ajuda.

Puja un nivell. En fer clic en aquest enllaç es puja un nivell en la jerarquia de l'ajuda. Per exemple, si l'usuari/usuària es troba en el tema «Navegador de fitxers» i fa clic a «Puja un nivell», accedeix al tema «Pàgines de gestió».