Ajuda Open Journal Systems

Instal·lació

L'Open Journal Systems és una aplicació de codi obert que es pot baixar i instal·lar gratuïtament en qualsevol ordinador personal o servidor.

Llicència

L'OJS es distribueix sota els termes de la Llicència Pública General de GNU. El paquet de baixada de l'OJS inclou una còpia dels termes de llicència per a la redistribució del codi de l'OJS de manera original o modificada.

Requisits de sistema

Es recomana utilitzar un entorn de servidor que compleixi els requisits següents:

Fins ara l'OJS només s'ha provat amb MySQL i PostgreSQL, però és possible que també funcioni de manera total o parcial amb altres sistemes de gestió de bases de dades admesos per ADOdb. No dubteu a fer-nos arribar informes de compatibilitat i/o pedaços de codi per a altres sistemes de gestió de bases de dades.

Baixada

Podeu baixar l'OJS des del lloc web del Public Knowledge Project.

Instal·lació

L'OJS inclou un script d'instal·lació basat en web que guia l'administrador/a del sistema durant el procés d'instal·lació. Si ho preferiu, també disposeu d'una eina per a la instal·lació des de la línia d'ordres.

  1. Baixeu el fitxer de l'OJS.
  2. Descomprimiu el fitxer de l'OJS al servidor web i deseu-lo a la ubicació desitjada de l'arbre de documents web:
    $ tar -zxf ojs-2.*.tar.gz
    $ mv ojs-* /var/www/myjournal
  3. Atorgueu permisos d'escriptura als fitxers i directoris següents (amb les ordres «chown» o «chmod»):
    - config.inc.php (opcional)
    - public
    - cache
    - cache/t_cache
    - cache/t_config
    - cache/t_compile
    - cache/_db
  4. Obriu el navegador web, introduïu-hi l'URL de la vostra instal·lació de l'OJS (p. ex., http://www.elmeudomini.com/lamevarevista/) i seguiu les instruccions que es mostren en pantalla per a dur a terme la instal·lació. Vegeu «docs/README» si necessiteu més informació sobre el procés d'instal·lació.