Ajuda Open Journal Systems

Seccions de la revista

L'administrador/a de la revista pot crear diverses seccions per a la revista des de l'apartat corresponent de la pàgina d'administració. Algunes de les seccions més habituals en una revista són les dedicades a articles, ressenyes literàries, notes de recerca, aplicacions clíniques, comentaris, editorial, etc.

En cas que la revista tingui editors/es de secció, l'administrador/a de la revista pot especificar a quins d'ells se'ls pot assignar la supervisió del procés editorial per a les trameses que s'enviïn a la secció corresponent. (L'editor/a assigna trameses de la cua de trameses no assignades a un dels editors/es de secció com a part del procés editorial.)

Les diverses seccions d'una revista poden tenir formats o presentacions diferents. L'editor/a s'encarrega de preparar el sumari per a cada número i de dividir-lo en les diverses seccions creades per a la revista. Tingueu en compte que si un número de la revista no inclou cap contingut per a una secció determinada, aquesta secció no es mostra al sumari corresponent.

Com crear una política per a la secció. A l'hora de configurar una secció, l'administrador/a de la revista ha d'introduir una breu declaració de política que passa a estar disponible per als autors/es i els lectors/es a la secció «Polítiques» de la pàgina «Sobre la revista». Aquesta declaració ha de descriure l'àmbit de la secció i el tipus de trameses que s'hi volen rebre. A més, també ha d'explicitar si les trameses rebudes passen per un procés de revisió de persones expertes i d'indexació, si la secció és oberta o bé restringida només a les obres o als editors/es convidats, quina és l'extensió desitjada per als articles, etc.

Com especificar un formulari de revisió. L'administrador/a de la revista pot especificar que s'utilitzi un formulari de revisió personalitzat en lloc del conjunt de quadres de text predeterminat. El formulari triat en aquest punt esdevé el nou formulari predeterminat, però en cas necessari els editors/es el poden ometre en triar un revisor/a.

Com indexar els continguts d'una secció. Es recomana indexar els articles d'una secció en cas que puguin esdevenir contribucions interessants a la bibliografia sobre el tema tractat (aquest no és el cas, per exemple, de les seccions dedicades a anunciar esdeveniments o ofertes de feina). L'opció d'indexació permet que els autors/es introdueixin les metadades rellevants per a la indexació de les seves trameses. Una vegada publicat l'article, les seves metadades passen a estar disponibles per als cercadors que s'adeqüen als estàndards del protocol de recopilació de metadades de l'Open Archives Initiative i per a altres serveis d'indexació. Els autors/es dels articles que pertanyen a seccions indexades s'afegeixen a la llista d'autors/es que hi ha a la pàgina de cerca i els seus noms van acompanyats de les eines de lectura seleccionades per l'administrador/a de la revista.

Com activar o desactivar els resums. Hi ha algunes seccions (com ara la de ressenyes literàries) que no necessiten resums i per a les quals, doncs, l'administrador/a de la revista els pot desactivar. En cas de desactivar els resums, aquests no se sol·liciten durant el procés de tramesa d'articles ni es mostren al sumari de la revista.

Com configurar la identificació d'elements. Cal identificar el tipus d'element en presentar-ne les seves metadades als visualitzadors o als sistemes externs (p. ex., per mitjà del recopilador de l'OAI). Així, un element pot ser un article revisat per persones expertes, un article sense referències, un article convidat, etc.

Com restringir els continguts d'una secció. Cal activar la casella «Restriccions» per a les seccions de la revista (com ara els editorials o les entrevistes) que no admeten trameses d'autors/es sense restriccions. Les trameses restringides han de provenir dels editors/es o bé han de ser convidades. Així, només els autors/es que també s'han donat d'alta com a editors/es o editors/es de secció poden enviar trameses a aquestes seccions.

Com amagar el títol d'una secció al sumari. En alguns casos és possible que es vulguin sol·licitar trameses per a una secció i/o organitzar-hi articles publicats, però que es prefereixi que el títol d'aquesta secció no sigui visible per als lectors/es.

Sobre la revista. Pot ser que vulgueu eliminar informació relativa a una secció de la pàgina «Sobre la revista». Aquesta opció és útil si, per exemple, disposeu d'una secció d'errors o d'una secció que només s'actualitza molt de tant en tant.