Ajuda Open Journal Systems

Layout

El corrector/a d'originals s'encarrega de preparar la versió de maquetació de la tramesa segons les convencions establertes per a la revista. La tasca del maquetista consisteix a convertir la tramesa als formats de fitxer adequats i a aplicar-hi l'estil de maquetació establert per a la revista. Per preparar els fitxers en format HTML, PDF, Postscript, etc., el maquetista ha d'utilitzar altres programes com ara Dreamweaver, Front Page o Acrobat. L'administrador/a de la revista pot preparar un conjunt d'instruccions de maquetació per ajudar els maquetistes a formatar els fitxers de manera adequada.

Com penjar galerades. Quan el maquetista penja un fitxer de galerades, el sistema en sol identificar el tipus segons la seva extensió (p. ex., PDF, HTML) i també ofereix informació sobre el nom original i la mida. Aquesta etiqueta, que es mostra al sumari de la revista en associació amb l'element publicat, informa els lectors/ores sobre els tipus de format de fitxer en què està disponible l'element publicat. El maquetista pot etiquetar manualment el fitxer i, a més, també pot penjar més d'un format de fitxer de galerades, suprimir fitxers penjats i editar dades com ara els noms de fitxer. A l'hora de penjar galerades en format HTML, cal tenir en compte que juntament amb el fitxer .htm o .html també cal penjar les imatges i el full d'estil corresponents.

Fitxers addicionals. Si l'autor/a ha penjat fitxers addicionals, són a la ubicació que els pertoca. Cal publicar-los en el seu format de fitxer original, tret que la revista hagi establert una política especial en relació amb la seva preparació (per exemple, amb figures o il·lustracions). Encara que la política de la revista indiqui que aquests fitxers s'han de publicar en el seu format original, és possible que el maquetista els vulgui revisar per comprovar-ne la llegibilitat i fer-hi modificacions per adequar-los a l'estil i les convencions de la revista. El maquetista és qui pot crear, modificar, sobreescriure i suprimir fitxers addicionals (en alguns casos també ho pot fer l'autor/a, si determinats aspectes del format de fitxer ho requereixen).