Ajuda Open Journal Systems

Editing

L'editor/a de secció s'encarrega de supervisar els processos de correcció d'originals, maquetació i correcció de proves seleccionant i designant membres de l'equip editorial perquè controlin el pas de la tramesa per cadascuna de les etapes. A més, també controla que tot el procés es dugui a terme en el temps previst. El procés comença quan l'editor/a de secció selecciona el corrector/a d'originals i sol·licita la correcció d'originals de la tramesa. L'editor/a de secció també pot seleccionar el maquetista i el corrector/a de proves en aquest mateix moment (segons els rols editorials utilitzats per la revista), o bé esperar i seleccionar-los una vegada s'hagi enllestit l'etapa anterior. Per reemplaçar algun dels rols seleccionats, l'editor/a de secció només ha de tornar a prémer «Selecciona» per seleccionar una altra persona. L'etapa d'edició finalitza quan la tramesa ja ha passat per l'etapa de correcció de proves, moment en què l'editor/a de secció en planifica la data de publicació.

Trameses en maquetació que necessiten més correccions d'originals. En cas necessari, l'editor/a pot sol·licitar una nova correcció d'originals de la maqueta. Per fer-ho, ha de baixar la maqueta i enviar-la com a fitxer adjunt en un missatge electrònic per al corrector/a d'originals (que potser també voldrà posar-se en contacte amb l'autor/a). Una vegada s'ha enllestit aquest nou procés de correcció d'originals i la tramesa s'ha retornat a l'editor/a, aquest pot penjar el fitxer a la pàgina de maquetació.

Com canviar les galerades després que s'hagi planificat la publicació de la tramesa. Una vegada s'ha planificat la publicació de la tramesa, la pàgina d'edició (juntament amb les seves pàgines associades de resum, revisió i historial) s'envia als arxius. L'editor/a pot sol·licitar al maquetista, que obté accés als arxius, que apliqui alguna modificació a les galerades i les torni a penjar. Això pot tenir lloc després que la tramesa hagi estat publicada. Aquesta nova galerada apareix com a versió publicada, però es recomana utilitzar aquesta opció amb precaució per preservar la integritat del procés de publicació de la revista. L'editor/a pot incloure una nota per recordar els canvis aplicats a l'element publicat.

Si necessiteu més informació sobre el procés de correcció d'originals, vegeu Correcció d'originals.

Si necessiteu més informació sobre el procés de maquetació, vegeu Maquetació.

Si necessiteu més informació sobre els processos de correcció de proves i planificació, vegeu Correcció de proves.