Ajuda Open Journal Systems

Ensuring a Blind Peer Review

Per tal d'assegurar la integritat de l'avaluació anònima d'experts per a les trameses d'aquesta revista, cal procurar que els autors/ores no coneguin en cap moment les identitats dels revisors/ores, i viceversa. Per aconseguir-ho, cal que els autors/ores, editors/ores i revisors/ores (els quals pengen documents durant el procés de revisió) comprovin si s'han aplicat els passos següents al text i a les propietats dels fitxers:

  1. Els autors/ores del document han de suprimir els seus noms del text. Així, a les referències i a les notes al peu hi ha de constar la paraula «Autor/a» i l'any de publicació, en lloc del nom de l'autor/a, el títol de l'article, etc.
  2. En cas de treballar amb documents de Microsoft Office, també cal eliminar la identificació de l'autor/a de les propietats del fitxer. Per fer-ho, cal seguir el camí següent a partir del menú «Fitxer» de la interfície de l'aplicació de Microsoft utilitzada: «Fitxer» > «Anomena i desa» > «Eines» (o «Opcions» si treballeu amb Mac) > «Opcions de seguretat» > «Suprimeix la informació principal de les propietats del fitxer en desar-lo» > «Desa».
  3. En cas de treballar amb el format PDF, també cal eliminar el nom de l'autor/a de les propietats del document, a les quals podeu accedir des del menú «Fitxer» de la interfície de l'Adobe Acrobat.