Xodos, un poble de Penyagolosa


Resumen


Aquesta resenya analitza el llibre: "Xodos, un poble del Penyagolosa" com a obra molt interessant d'història social d'un medi rural valencià, que com molts altres, ha patit i pateix el problema de la despoblació. Al llarg de més de 700 pàgines aquest llibre va desgranant amb una gran profusió de dades, fonts i material gràfic, l'evolució i daltabaixos d'una societat tradicional de muntanya, i la seua desaparició paulatina, i fomentada des de determinades polítiques d'Estat.


Palabras clave


Xodos, àrees rurals, despoblació, masoveria

Texto completo:

PDF (Català)

Referencias


Aparici, A. (2022): Mirada satírica y crítica del los «bureos» de las masías  A: X Seminari Recartografías. San Agustín, 31 de març de 2023. En línia: http://recartografias.es/2023/01/ Consulta: [19-maig-2023].

Del Romero, L: (2023): El arte de vivir en la España vaciada. Colonialismo energético, crisis climática y transición ecosocial. Madrid: Fuhem ecosocial.

Escrig, J. i Aparici, A. (2022): Xodos, un poble de Penyagolosa. Castelló: UJI. 

Luxemburg, R. (2015): The accumulation of capital. A contribution to the economic theory of imperialism. A: The complete works of Rosa Luxemburg, vol. 2. Londres: Verso.

Martín, D. (2021): «El govern valencià és el primer factor de despoblament». Entrevista a Artur Aparici. En: La Veu. En línia: https://www.nosaltreslaveu.cat/entrevista/43506/el-govern-valencia-es-el-primer-factor-de-despoblament-entrevistem-el-socioleg-artur-apari Consulta: [19-maig-2023].


Enlaces refback

  • No hay ningún enlace refback.


TERRA: Revista de Desarrollo Local. ISSN: 2386-9968. journal.terra@gmail.com