Universitat al Barri: una pràctica educativa d’educació ciutadana


Resum


Universitat al Barri neix com a pont entre dues pràctiques educatives que es necessiten però entre les que sovint hi ha una gran distància la formació bàsica de persones adultes i el món universitari.  Des de escoles d’educació bàsica de persones adultes i altres iniciatives d’educació popular l’educació s’entenia com una eina per donar resposta al reptes vitals de les persones de pobles o barris. En la mesura que aquest procés reïx desvetlla unes ganes d’aprendre, enfortir el propi bagatge, de contrastar-ho amb altres persones que va més enllà dels currículums oficials. Universitat al Barri ofereix una metodologia per fer efectiu aquest procés de l’una perspectiva d’educació ciutadana.


Paraules clau


Educació comunitària; Educació Popular, Aprenentatge al llarg de la vida; Educació de persones adultes;

Text complet:

PDF

Referències


Arnaus, R. (1998) Metodología para la formación básica o apostar por una metodología de los sujetos visible. Diálogos, Educación y Formación de Personas  adultas, 14, 33-42.

Castells, A. (2021) Universidad en el barrio. En Marzo,A.; Costa, G. Miradas sobre la Educación a lo largo de la vida. Barcelona: Marge Books

Clóvis, J. (2004) Escola ciutadana. Reptes, diàlegs i travessies. Xàtiva, València: Edicions del CREC.

Freire, P. (1986) La educación como práctica de la libertad. Madrid: Siglo   XXI. 

Gutiérrez, F. y Prieto, D. (2002). La mediación pedagógica .Apuntes para una educación a distancia alternativa. Xàtiva, València: Diálogos.

Hooks, B (2021) Enseñar a transguedir. Madrid: Capitan Swingt.

Kirlwood, G. y Kirlwood, C. (2007) Educación de personas adultas viva. Freire en Escocia. Xàtiva (Valencia): Diálogos.

Piussi, A.M. (2006). Formar y formarse en la creación social. Xàtiva, Valencia: Instituto Paulo Freire.

Zaia, T, (2020) Accoglienza, condivisione e partecipazione: la comunità si fa forza! Rizoma Freiriano, 28 http://www.rizoma-freireano.org/accoglienza-condivisione

 

 

 


Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.